Konaklama ve Ulaşım

Tek kişilik oda: 60 TL

Çift kişilik oda: 100 TL

• Çamlıtepe Konukevi

İletişim : 0 322 338 71 91 /2696 — http://sks.cu.edu.tr/konukevleriayrinti.asp?id=124

Tek kişilik oda: 60 TL

Çift kişilik oda: 100 TL

• Adana Merkez Seyhan Öğretmenevi

İletişim : 0 322 453 31 58 — https://ogretmenevleri.net/adana/adana-merkez-seyhan-ogretmenevi

Tek kişilik oda:(MEB Personel: 60 TL) (Kamu/Öğrenci: 65 TL) (Sivil: 70 TL)

Çift kişilik oda: (MEB Personel: 120 TL) (Kamu/Öğrenci: 130 TL) (Sivil: 140 TL)

• Adana Polisevi

İletişim: 0 322  235 37 50 — http://www.adana.pol.tr/Sayfalar/SosyalTesisler.aspx

• Yol İş Holiday Hotel Adana

İletişim: 0 322 228 21 28 — http://adana.yolisholiday.com.tr/

• EDI’S Premier Otel

İletişim: 0 322 290 12 90 — http://www.edispremier.com/Iletisim.aspx

Tek kişilik oda: 130 TL

Çift kişilik oda: 180 TL

• Masel Hotel

İletişim: 0 322 292 00 00 — https://www.maselhotel.com/anasayfa

•  Çetinel Hotel

İletişim: 0 322 321 50 60 — http://www.cetineltesisleri.com/index.php

Standart oda: tek kişi 135 TL / Çift kişi: 180 TL

Garden Deluxe oda: tek kişi 220 TL / Çift kişi: 270 TL

Ulaşım Bilgileri

• Genel Bilgiler

Çukurova Üniversitesi Adana Şehir Merkezi’nin yaklaşık 10 km kuzeyinde bulunan Balcalı mevkiinde yer almaktadır.  Ulaşım oldukça kolay olup, Adana’nın tüm semtlerinden Üniversite’ye sürekli dolmuş, belediye ve halk otobüsleri hizmet vermektedir.

• Büyükşehir Belediyesi Adana Merkez Otogarından;

Otogarda indikten sonra otobüs firmalarının servisleri iptal olduğundan otogar karşısından dolmuş ve ya otobüslere binilerek şehir merkezine gelip Balcalı otobüslerine binilebilir. Servislerin son durağı ile Balcalı otobüs durağı arası 1-2 dk’lık yürüme mesafesidir.

• Adana Şakirpaşa Havalimanından;

Üniversite ile havaalanı arası yaklaşık 15 km olup, havaalanı durağından Çukurova Üniversitesi’ne belediye otobüsü ile ya da önce şehir merkezine taksi ile gelip İnönü Parkı’ndaki otobüs durağından Balcalı otobüsleri ile Üniversite’ye ulaşmak mümkündür.

• Özel Araçla;

Adana şehir merkezinden özel araçla Balcalı’ya tüm kavşaklarda yer alan “Çukurova Üniversitesi” yön levhaları izlenerek ulaşılabilir. Yön levhaları yardımıyla E-5 yolu (Turhan Cemal Beriker Bulvarı) üzerinden Sabancı Merkez Camii-HiltonSa yönü izlenerek, Mithat Özsan Bulvarı’na dönüp kuzeye doğru yaklaşık 3 km ilerlendikten sonra kampüs girişine ulaşmak mümkündür.

Alternatif güzergah olarak şehir merkezinden Adana kuzeyine uzanan Baraj Yolu kullanılabilinir. İller Bankası Kavşağı’ndan sağa dönülüp Devlet Su İşleri Bölge Şefliği’ne doğru ilerlendikten sonra Seyhan Hidroelektrik Santrali-Baraj Set’i üzerinden doğuya doğru yaklaşık 1 km ilerleyip sola dönüldüğünde Mithat Özsan Bulvarı’na ulaşılabilir.

Otoban kullanılmak istendiğinde, Ankara-Mersin istikametinden gelenler Çukurova Üniversitesi çıkışından çıktıklarında yönleri üniversitenin ters istikameti olur. İlk ışıklardan U dönüşü yapıp Mithat Özsan Bulvarı’nı takip ederek Üniversite’ye gelebilirler. Gaziantep-İskenderun istikametinden gelenler Çukurova Üniversitesi çıkışından direk Mithat Özsan Bulvarı’na çıkmaktadırlar. Bulundukları istikameti takip ederek Üniversite’ye kadar gelebilirler.