Kongre Yeri

Adana Tanıtım

Adana ili M.Ö 6000 Neolitik Döneme kadar uzanan eski ve köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Kentimizin bu zengin tarihin izlerini taşıyan ve hala hayatta kalan pek çok tarihi yapı ve eser ile de turizm açısından önemli bir yeri bulunmaktadır. Gerek verimli topraklarında yetiştirilen tarım ürünü çeşidi ile gerekse de gelişmiş sanayi kuruluşları ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.

Ulusal ve uluslararası ulaşım ağları mevcuttur. Oldukça ılıman iklim yapısına sahiptir ve sınırları içerisinde yer alan Yumurtalık ve Karataş sahil ilçeleri yaz turizmi açısından en çok tercih edilen bölgeleridir.

Adana için kültür-sanat ayrı bir öneme sahiptir ve sinema ve tiyatro alanında ev sahipliği yaptığı büyük organizasyonlarla da adında söz ettirmektedir. Her yıl gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali ve Dünya Tiyatroları Festivali’ne gerek ulusal gerekse uluslararası kamuoyu büyük ilgi göstermektedir.